درباره گروه گرافیک - دانشکده هنر و معماری
درباره گروه هنرهای تجسمی
با گسترش علوم تجربی و انسانی، جهان در معرض تحولات عظیمی واقع گردید که این رشد و تکامل، ارکان زندگی انسان را تحت تاثیر قرار داده است. ارتباطات در کنار سایر بخش های علوم و فناوری های بنیادین به عنوان یکی از ابزارهای موثر در کیفیت بخشی به این تکامل نقش آفرینی نموده و زیر مجموعه های متعددی در حوزه های تخصصی را به حرکت در می آورد. در این میان هنر و مجموعه گرایش های آن، در کنار سایر دانش های عمومی به عنوان ابزارهایی کاربردی، تقویت ساختارهای تزیینی و زیبایی شناسانه درجوامع را بر عهده دارند.
به طور کلی هنر در سه حوزه: هنرهای کاربردی ( Applied Art) هنرهای تزیینی Decorative Art)) و هنرهای زیبا (Fine Art ) نظام های اجتماعی را از خود متاثر ساخته و از این طریق جریانات بصری درفضاهای گوناگون مدیریت می گردند. جوامع مختلف با طرح اهداف گوناگون اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی برای تاثیر گذاری بر یکدیگر تلاش نموده و زیر مجموعه های تجسمی هنر همچون ارتباط تصویری، نقاشی ، عکاسی و چاپ به گستردگی درترکیب با صنایع و خدمات اجتماعی بخش مهمی از این حرکت را عهده دارند. با توجه به اهمیت به کار گیری از ابزارها و امکانات هنر در تعاملات جهانی، دانشگاه بوعلی سینا به عنوان یکی از مراکز دانشگاهی با تاسیس و راه اندازی رشته های گرافیک، نقاشی و فلسفه هنر در غرب کشور سعی در تربیت نیروی متخصص در این بخش را دارد. توسعه دانش های نظری و عملی در حوزه هنر های تجسمی و کیفیت بخشی به علوم بصری با بهره گیری از منابع و نمادهای فرهنگ و هنر ایرانی از جمله اهداف این مجموعه است.
رشته ارتباط تصویری (گرافیک) با پذیرش دانشجو در مقطع کاردانی نا پیوسته رسما فعالیت آموزشی خود را در سال ۱۳۸۳ در دانشگاه بوعلی سینا آغاز نمود. در سال ۱۳۸۷ با حذف دوره کاردانی، پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی آغاز و شرایط بهتری برای تحصیل علاقمندان در این رشته فراهم گردید، هدف از تاسیس آن ایجاد و پرورش توانایی های دانشجویان در تولید طیف متنوعی از انواع آثار گرافیکی است، از جملة آنها می توان به موارد ذیل اشاره کرد: طراحی آرم، طراحی پوستر، طراحی جلد، تصویرسازی کتب، طراحی انواع آثار تبلیغاتی مانند انواع آگهی های مطبوعاتی، انواع تابلوهای تبلیغاتی، برشور، کاتالوگ، طراحی نام و لوگو تایپ، صفحهآرایی مطبوعاتی، طراحی هویت سازمانی، طراحی بسته بندی و سطوح آن، طراحی گرافیک محیطی، طراحی غرفه و غرفه آرایی، طراحی تابلو سر در ورودی، پویا نمایی، طراحی تیتراژ آغاز و پایان انواع فیلم همچون سینمایی، مستند و ...
رشته نقاشی با اخذ مجوز و طی مراحل لازم، از سال ۱۳۹۱ با پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی به رشته های موجود دانشکده هنر و معماری ملحق گردید و هر ساله با پذیرش متقاضیان و داوطلبان تحصیل در این رشته، به عنوان یکی از مراکز مهم آموزشی در غرب کشور فعال است
دانشگاه بوعلی سینا از سال 91 اقدام به اخذ مجوز کارشناسی ارشد رشته فلسفه هنر نمود و از همان سال نیز دانشجو پذیرفت. هم اکنون در میان دانشگاه های دولتی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، دانشگاه های علامه طباطبایی، هنر تهران، بوعلی سینا و تبریز در مقطع کارشناسی ارشد رشته فلسفه هنر دانشجو می پذیرند.
این دانشگاه ، بعد از دانشگاه علامه طباطبایی، دومین دانشگاهی است که افتخار دارد، در مقطع دکتری رشته فلسفه هنر دانشجو پذیرد. مجوز پذیرش این رشته ، از سال 91 از دفتر گسترش وزارت علوم اخذ شده است.
به دلیل محدودیت های اداری وزارت علوم تحقیقات وفناوری، امکان تاسیس گروهی مستقل برای اداره امور رشته فلسفه هنر در دانشگاه بوعلی سینا فراهم نشد، لذا بالاجبار رشته فلسفه هنر ذیل گروه هنر های تجسمی (گرافیک و نقاشی) تعریف و شروع به کار کرد. امید است بزودی امکان استقلال گروه در این دانشگاه فراهم گردد.