درباره گروه - دانشکده هنر و معماری
درباره گروه باستان شناسی
گروه باستان شناسی دانشگاه بوعلی سینا در سال ۱۳۷۵ طی یک توافق بین دانشگاه و سازمان میراث فرهنگی کشور و بنا بر شرایط خاص همدان از لحاظ تعدد مکانهای تاریخی و باستانی و نیاز پژوهشی در راستای راهبرد بحث توسعه توریسم در قالب برنامه های توسعه کشور در مقطع کاردانی تاسیس شد و در سال ۱۳۷۷ با تکمیل اعضای هیات علمی خود که شامل آقایان دکتر محمد ابراهیم زارعی، دکتر یعقوب محمدی فر، دکتر عباس مترجم و دکتر تیمور قادری بود، موفق به پذیرش دانشجو شد.
با پیوستن آقای دکتر کاظم ملازاده و خانم دکتر مریم محمدی در سال ۱۳۸۳ به این گروه پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی پیوسته و کارشناسی ناپیوسته آغاز شد.
از سال ۱۳۸۸ و در راستای توسعه تحصیلات تکمیلی و با توجه به دارا بودن شرایط علمی با تاسیس مقطع کارشناسی ارشد در سه گرایش دوران پیش از تاریخ ، تاریخی و اسلامی در این گروه موافقت گردید. همچنین برای نخستین بار در سال ۱۳۹۰ با توجه به دارا بودن با پذیرش دانشجو دوره دکتری باستان شناسی در هر سه گرایش موافقت گردید.
در حال حاضر گروه باستان شناسی در اختیار داشتن دو نفر استاد، دو نفر دانشیار و سه نفر استادیار در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در هر سه گرایش دوره پیش از تاریخ ، دوره تاریخی و دوره اسلامی دانشجو پذیرش می نماید.
این گروه از بدو تاسیس تاکنون فعالیتهای باستان شناسی بسیاری را در کشور انجام داده است و در چندین پروژه بین المللی نیز با مراکز دانشگاهی و پژوهشی اروپایی مشارکت داشته است.
بخشی از فعالیت های گروه باستان شناسی دانشگاه بوعلی سینا:
- کاوش آموزشی- پژوهشی به مدت ۴ فصل در محوطه موش تپه همدان که بقایای یک نیایشگاه مادی از آن بدست آمد.
- کاوش پژوهشی به مدت ۳ فصل طی سالهای ۱۳۸۳ و ۱۳۸۷ در تپه پیسا همدان از دوره مفرغ قدیم
- کاوش پژوهشی–نجات بخشی به مدت یک فصل در محوطه یلفان واقع در محدود سد یلفان در سال ۱۳۸۳
- کاوش پژوهشی-نجات بخشی به مدت ۳ فصل در تپه قشلاق چل امیران تالوار کردستان طی سالهای ۱۳۸۹ ؛ ۹۲و۹۳
- کاوش پژوهشی-نجات بخشی به مدت ۱ فصل در تپه جلو آسیاب تالوار- کردستان طی سالهای ۱۳۸۹
- کاوش پژوهشی-نجات بخشی به مدت ۱ فصل در تپه های لالار، کپرگه، نزله و قلعه سیرم شاه واقع درمحدود سد سیمره در استانهای ایلام و لرستان
- کاوش نجات بخشی–پژوهشی برای ۱ فصل در گورستانهای خمره ای زریبار مریوان در سال ۱۳۸۸
- کاوش مشترک بین المللی با همکاری دانشگاه UCL و READING انگلستان به مدت ۲ فصل در محوطه های شیخی آباد کورته ویج و تپه جانی از دوره نوسنگی.
- کاوش باستان شناسی تپه ننه، استان کردستان با همکاری CNR ایتالیا در سال 1397.
- کاوش پژوهشی-نجات بخشی به مدت 3 فصل در حوضه زاب کوچک کردستان طی سالهای 1394-1398
- علاوه بر این بیش از ۲۰ فصل بررسی های میدانی و تحقیقات کتابخانه ای و نظری با سازمانهای مختلف در استانهای زنجان، همدان، کردستان، کرمانشاه، ایلام ، لرستان و پژوهشگاه میراث فرهنگی کشور به انجام رسیده است.