Faculty - دانشکده هنر و معماری
Assistant Professor
Update: 2024-11-21
Mohammadmehdi Moulaii
Faculty of Art and Architecture / Department of Architecture
Master Theses
-
استفاده از طراحي مولد هوشمند هوش مصنوعي و الگوريتم هاي يادگيري ماشينيدر طراحي پلان و فرم يابي ساختمان مسكوني
سيدمهدي مصطفوي 2023با استفاده از يك رويكرد تركيبي، ابتدا با بررسي هاي اقيمي سايت پلان و مطالعه مورفولوژي سايت، قرارگيري محل مناسب فرم از لحاظ ميزان سايه اندازي و كيفيت ديد متقابل نسبت به همجواري ها ارزيابي شده سپس فرم يابي يك ساختمان 5 طبقه براساس ميزان تابش نور بر هر طبقه و كل فرم و ارزيابي ميزان ديد متقابل، با استفاده از طراحي مولد چند هدفه، در شهر همدان انجام شده است. در مرحله بعد، دياگرام هاي حبابي سيركلاسيون فضايي تمامي طبقات براساس اصل فضاي سرويس دهنده،فضاي سرويس شونده و فضاي خدماتي و طبق برنامه فيزيكي از پيش تعيين شده، ايجاد شده . سپس دياگرام هاي حبابي طبقات به نقشه هاي حرارتي روابط فضايي و نقشه هاي چيدمان فضايي تبديل شده كه در نهايت منجر به ايجاد يك مجموعه داده جهت توليد پلان هاي معماري از طريق يادگيري عميق، شبكه عصبي مولد متخاصم و مشخصا الگوريتم Pix2Pix شده است.
Thesis summary
-
طراحي يك كلاس دبستان با رويكرد بهينه سازي انرژي و عملكرد نور روز در اصفهان
عارفه السادات بركت خوراسگاني 2022امروزه با افزايش جمعيت و استفاده فراوان از منابع انرژي تجديد ناپذير، با بحران نابودي محيط زيست روبه رو هستيم. بخش عظيمي از انرژي مصرفي به ساختمان ها اختصاص دارد. بنابراين يك اولويت است كه مصرف انرژي در اين بخش را كاهش دهيم. يكي از منابع انرژي هاي تجديدپذير، خورشيد و نور روز است و استفاده از نور روز در شهرهايي نظير اصفهان كه تعداد روزهاي آفتابي زيادي دارند، مي تواند تاثير بسزايي در كاهش مصرف انرژي داشته باشد. ساختمان هاي آموزشي به علت بازه زماني اشغال كه مقارن با ساعات آفتابي روز مي باشد و همچنين تيپولوژي و نوع كاربران، پتانسيل بالايي جهت استفاده از نور روز براي روشنايي و صرفه جويي در مصرف انرژي دارند. علاوه بر اين تاثير مثبت نور روز بر عملكرد دانش آموزان در مطالعات متعدد اثبات شده است. پنجره ها يكي از عناصر اصلي پوسته ساختمان هستند كه از طريق آنها مي توان علاوه بر ديد، روشنايي فضاي داخلي ساختمان را نيز تامين نمود. از اين رو پژوهش حاضر با هدف طراحي يك كلاس درس با رويكرد استفاده بهينه از نور روز براي روشنايي و به تبع آن صرفه جويي در مصرف انرژي از طريق يافتن تناسبات بهينه پنجره و عمق سايه بان انجام شده است. در روند پژوهش پس از گردآوري مطالعات حوزه نور و نور روز در ساختمان ها، پيشينه تحقيقات مرتبط با بهينه سازي انرژي و نور روز مرور گشت. سپس شبيه سازي يك كلاس درس در گرس هاپر، هاني بي و ليدي باگ انجام شد. متغيرهاي ثابت شامل هندسه و ابعاد كلاس و ارتفاع دست انداز پنجره، بارهاي داخلي و مصالح اختصاص داده شده به جداره ها و پنجره مي باشد. تابع هدف نيز نسبت پنجره به ديوار (WWR) در جبهه جنوبي و عمق سايه بان تعريف شده است. آناليز روشنايي و انرژي با موتورهاي EnergyPlus و Radiance و Daysim انجام شد. نتايج از روش Design Explorerبا معيارهاي UDI، EUI، sDA و همچنين DGP بهينه سازي شد و با مقايسه پاسخ هاي بهينه با معيارهاي مدنظر، راه حل ها ارائه شد. با استناد به نتايج، نسبت بهينه پنجره به ديوار 15.75 تا 17.50 درصد مساحت ديوار، عرض پنجره 5.40 تا 6.00 متر و ارتفاع پنجره 1.40 متر پيشنهاد مي شود تا روشنايي مفيد نور روز به ميزان 82.12 تا82.73 درصد از زمان هاي كاري سال تضمين گردد. همچنين با تعبيه سايه بان به عمق 0.1 متر ، خيرگي به 0.27 مي رسدكه در بازه خيرگي نامحسوس قرار مي گيرد.
Thesis summary
-
نقش عناصر معماري در ارتقاء كيفي اموزش در مدارس ابتدايي )مطالعه موردي: مدارس ابتدايي شهر سنندج(
نيوشا زندكريمي 2022از فضاهايي كه اولين تاثير را بر روي انسان ميگذارد، فضايي است كه انسان در آن رشد ميكند. محيط خانه، مهدكودك يا مدرسه يكي از آنها است كه كودك در آن زندگي ميكند. خانه يا مدرسه، به صورت فضاي باز يا بسته يا تركيبي از اين دو ميتواند باشد. همچنين ميتواند نقش آموزش دهنده را براي كودك داشته باشد، كه اين آموزش از طريق نورپردازي، بافت، رنگ، ديد به محيط بيرون، طراحي فضاي خارجي و غيره امكان پذير است. معماري فضاهاي آموزشي تاثير بسزايي در يادگيري دانشآموزان دارد. تحقيقات رابطه واضحي بين كيفيت مدرسه و همسايگي را نشان ميدهد يافتهها اخير اين موضوع را پيشنهاد ميكنند كه تركيب پيشرفت مدرسه با پيشرفت 1 جامعه به صورت توامان، ميتواند نتايج موثري را در پي داشته باشددرسه مكاني است كه در آن كودكان به افرادي باهوش و مسئوليت پذير تبديل ميشوند. از آنجايي كه كودك بيشتر وقت خود را در مدرسه ميگذراند، ايجاد يك فضاي سالم و راحت براي يادگيري امري ضروري است. گامپ 2 محاسبه نموده است كه به طور متوسط هر فرد حدود 14 هزار ساعت از عمر خود را از دوره ابتدايي تا ديپلم در مدرسه ميگذراند، بنابراين محيط بايد بيانگر زيباييهايي باشد كه انسان در ميدان جاذبه آن قرار گيرد
Thesis summary
-
بررسي و ارائه تركيب پوسته پويا (الكتروكروميك) در نما به منظور استفاده بهينه از نور روز و ايجاد آسايش بصري در ساختمان هاي اداري در اصفهان
نسيم گلي باغ مهياري 2022مسئله انرژي از چالش هاي بزرگ در دنياي امروز است. خورشيد و استفاده موثر از آن به عنوان يك منبع انرژي پاك مي تواند از عوامل كاهش مصرف انرژي در زمينه هاي مختلف محسوب مي شود. نور خورشيد نه تنها در مسئله كاهش مصرف انرژي هاي تجديدناپذير موثر است بلكه تاثير بسزايي بر كيفيت فضاي داخلي و شرايط روحي و جسمي كاربران فضا دارد. جهت بهره گيري از اين منبع طبيعي در فضاهاي معماري بايد ابتدا نور روز و ويژگي هاي آن را شناخت و استراتژي هاي مناسب براي برخورد و كنترل نور روز را دريافت. مسئله ديگر در رابطه با اين استراتژي ها اين است كه كيفيت هاي ديگر فضا در تناقض با آنها قرار نگيرد، يكي از اين كيفيت هاي مهم مسئله ديد است. از اين رو در اين پژوهش پس از شناخت نور روز و روشهاي كنترل و بهره وري از آن در طراحي و همچنين بررسي مسئله ديد، به تحليل يكي از اين استراتژي ها، جهت استفاده بهينه از نور روز در فضاي داخلي يعني، شيشه هاي پويا(الكتروكروميك) پرداخته شده است. در اين راستا در اين پژوهش ابتدا به كمك منابع كتابخانه اي، اطلاعاتي در زمينه نور روز گردآوري شده، سپس با استفاده از ابزار هاي شبيه سازي (گرسهاپر) مدل فرضي ساخته شده و سپس آناليز هاي مربوط به نور با نرم افزار هاي شبيه سازي نور (هاني بي (با موتور ريدينس)) انجام گرفته است. اين شبيه سازي بر اساس داده هاي آب و هوايي فرودگاه شهيد بهشتي اصفهان صورت گرفته است. در انتها به كمك تحليل اين داده ها نمونه اي از تركيب هاي مناسب براي ساعات مشخص براي اين اتاق اداري فرضي در اصفهان ارائه شده است.
Thesis summary
-
بررسي ميزان كارايي پارامترهاي هندسي قفسه ي
نوري در صرفه جويي مصرف انرژي با توجه عامل نوردر ساختمانهاي مسكوني اقليم سرد:نمونه موردي
ساختمان پنج طبقه شهر ايلام
الهام ابراهيمي 2022زمينه و هدف: ميزان زيادي از انرژي در كشور در بخش ساختمان و بهويژه در ساختمانهاي مسكوني مصرف ميشود. از ميان انرژيهاي مصرفي در اين ساختمانها نيز انرژي الكتريكي بيشترين استفاده را دارد. اين در حالي است كه بهكارگيري قفسههاي نوري به دليل قابليت كنترل مقدار نور ورودي به فضا ميتواند نقش مهمي در كاهش مصرف اين نوع انرژي داشته باشد. روش بررسي: با توجه به اهميت اين قفسهها، پژوهش حاضر با هدف بررسي پارامترهاي بهينه قفسههاي نوري جهت استفاده حداكثري از نور روز در ساختمانهاي مسكوني اقليم سرد )نمونه موردي شهر ايلام( تدوين شده است. بدين منظور، به كمك نرمافزار كلايمت استديو حالتهاي مختلف قرارگيري قفسه ( و حداقلسازي قرار گرفتن در معرض نور sDAهاي نوري به منظور حداكثرسازي استفاده از خودمختاري نور روز ) خورشيد سالانه ( ASE ( مورد بررسي قرار گرفته است. يافته ها: نمونههاي آزمايش شده به دو دسته كلي در جبهه جنوبي ساختمان تقسيم شدهاند: دسته اول قفسههاي نوري تركيبي مسطح بدون زاويه و دسته دوم قفسههاي نوري تركيبي با زوايههاي مختلف. هر كدام از اين دستهها خود شامل شش حالت بيروني و چهار حالت دروني هستند. تعداد نمونه مورد بررسي در دسته با زاويه بهطور كلي برابر با 72 نمونه است. دسته بدون زاويه نيز داراي شش حالت بيروني و چهار حالت دروني است كه در مجموع شامل 24 نمونه ميشود. بنابراين، كل تعداد نمونههاي مورد بررسي شامل 96 حالت است. بحث و نتيجه گيري: نتايج حاكي از آن است كه الگوي بهينه داراي ابعادي با طول قفسه نوري بيروني 10 / 1 سانتيمتر، طول قفسه نوري دروني 50 / 0 سانتيمتر و بدون زاويه چرخشي نسبت به پنجره است. در اين حالت، مقدار شاخص sDA برابر 2 / 80 درصد، شاخص ASE برابر با صفر درصد و شاخص AVG LUX برابر با 779 لوكس است.
Thesis summary
-
بهينهسازي پوسته ساختمانهاي مسكوني با رويكرد
كاهش مصرف انرژي در اقليم گرم و خشك)نمونه
موردي:طراحي ساختمان مسكوني در شهر يزد(
گلشاد صالحي 2021مسئله بحران انرژي در سالهاي اخير، توجه كشورهاي جهان را به خود جلب كرده است و با رشد روزافزون جمعيت و افزايش نياز به ساخت و ساز ساختمان و به تبع آن مصرف بيشتر سوختهاي فسيلي، جوامع با نگراني كاهش منابع سوخ تهاي فسيلي و آلودگ يهاي زيست محيطي مواج هاند. بخش ساختمان درصد قابل توجهي از انرژي جهاني را به خود اختصاص داده است. مصرف انرژي در بناها و به ويژه ساختمانهاي مسكوني علاوه بر بار سرمايش و گرمايش، تمام مراحل ساخت و ساز و بهر هبرداري از ساختمان را در بر م يگيرد. ساختمانهاي مسكوني سهم عمد هاي از بناهاي شهر را شامل م يشود، كه در بين ساير بناهاي موجود بي شترين ميزان مصرف انرژي را دارد . ا ز آنجايي كه پوست ههاي ساختماني نوعي جداكننده كارآمد بين فضاي داخل و خارج ساختمان به حساب م يآيند كه نقش بسيار موثري در تامين آسايش حرارتي ساكنان و كاهش مصرف انرژي دارن د؛ حركت به سمت بهين هسازي پوسته ساختمانهاي مسكوني ضروري به نظر م يرس د. شهر يزد به دليل اينكه داراي اقليم خاص و آب و هواي گرم و خشك اس ت و در اكثر ما ههاي سال شرايط آسايش براي كاربران بدون استفاده از تجهيزات سرمايشي و گرمايشي فراهم نيست، براي تحقيقات مورد نظر انتخاب شده است. هدف از اين پژوهش طراحي ساختمان مسكوني در شهر يزد م يباشد كه با استفاده از عناصر منفعل د ر گا مهاي اوليه طراحي بتوان ميزان مصرف انرژي آن را كاهش داد. در اين رساله پس از مروري بر پارامترهاي تاثيرگذار در مصرف انرژي و رو شهاي شبي هسازي انرژي، نر مافزار ديزاين بيلدر با موتور انرژي پلاس جهت تحليل انرژي ساختمان از استفاده شده است. بدين منظور ابتدا به بررسي بهين هترين جهتگيري ساختمان مسكوني در شهر يزد پرداختيم. در گا مهاي بعد به بررسي تناسبات بهينه، درصد پنجره بهينه در هر جبهه ساختمان، فرم بهينه ساختمان، تاثير تعداد طبقات بر م صرف انرژي ساختمان و درصد تاثير عايقكاري پوسته خارجي ساختمان بر كاهش بار مصرفي پرداخته شد. در نهايت پس از بررسي اقليمي شهر يزد به طراحي ساختمان مسكون ي با نتايج حاصل از مطالعات در شهر يز د پرداخته شده است؛ پس از شبي هسازي و تطابق مصرف انرژي ساختمان با ضوابط مبحث 19 ، مشاهده شد كه ساختمان طراحي شده در دست هي ساختمانهاي كم انرژي جاي م يگيرد .
Thesis summary
-
نقش و كاريرد مصالح ساختماني در بناهاي مسكوني در جهت رسيدن به معماري پايدار
آرزو لطفي 2021همگام سازي بناهاي مناطق كويري با محيط پيرامون خود با استفاده از مصالح هوشمند مي تواند مصرف سوخت هاي فسيلي را كاهش داده و آسايش حرارتي را بيش از پيش فراهم آورد. پيشينه تاريخ معماري ايران سرشار از نمونه هاي بي نظيري از همگامي انسان با طبيعت كوير است در اين راستا انسان در جوار طبيعت با استفاده از مصالح بومي همچون )خشت آجر سنگ گل (اسايش حرارتي و امنيت را به زندگي خود مي افزود ولي امروز اين مصالح بومي و ابتدايي پاسخگوي اين حجم از سرعت ساختمان سازي نيست از اين رو اين مقاله به دنبال جايگزيني مصالح سنتي با مصالح هوشمند امروز تجهيزات و مصالحي كه در ساختمانهاي سنتي استفاده مي شود پايداري لازم را نداشته و مسبب توليد نخالههاي بسياري هستند اكنون اين مسئله مورد پرسش است كه مصالح هوشمند تا چه ميزان در پيشرفت معماري ايران موثر بوده و چگونه ميتوانند فرايند زيست سازگاري را بهبود ببخشند ؟ روش تحقيق به صورت) تحليلي توصيفي ( بوده است و روش تجزيه اطلاعات به صورت كيفي )اقدام – پژوهي ( مي باشد. روش گردآوري داده به صورت تركيبي از چند روش )مشاهده ،اسناد پيشينه ها و پيمايش ، عكس و فيلم ،يادداشت هاي پژوهشگر(وبا استفاده از مطالعات كتابخانه اي ميباشد.انچه كه در پايان اين پژوهش مورد توجه است ، رسيدن به يك جدول نظام يافته و همگام با نياز هاي اقليمي مناطق چها اقليم در ايران است. تا با شناسايي درست مصالح هوشند و كاربرد هاي آن موجب جلوگيري از هدر رفت انرژي در بناهاي مسكوني اقليم هاي ايران شود.
Thesis summary
-
نقش و كاربرد مصالح نوين ساختماني) نانو متريال ها و مصالح هوشمند ( در بناهاي مسكوني در جهت رسيدن به معماري
پايدار
آرزو لطفي 2021همگام سازي بناهاي مناطق كويري با محيط پيرامون خود با استفاده از مصالح هوشمند مي تواند مصرف سوخت هاي فسيلي را كاهش داده و آسايش حرارتي را بيش از پيش فراهم آورد. پيشينه تاريخ معماري ايران سرشار از نمونه هاي بي نظيري از همگامي انسان با طبيعت كوير است در اين راستا انسان در جوار طبيعت با استفاده از مصالح بومي همچون )خشت آجر سنگ گل (اسايش حرارتي و امنيت را به زندگي خود مي افزود ولي امروز اين مصالح بومي و ابتدايي پاسخگوي اين حجم از سرعت ساختمان سازي نيست از اين رو اين مقاله به دنبال جايگزيني مصالح سنتي با مصالح هوشمند امروز تجهيزات و مصالحي كه در ساختمانهاي سنتي استفاده مي شود پايداري لازم را نداشته و مسبب توليد نخالههاي بسياري هستند اكنون اين مسئله مورد پرسش است كه مصالح هوشمند تا چه ميزان در پيشرفت معماري ايران موثر بوده و چگونه ميتوانند فرايند زيست سازگاري را بهبود ببخشند ؟ روش تحقيق به صورت) تحليلي توصيفي ( بوده است و روش تجزيه اطلاعات به صورت كيفي )اقدام – پژوهي ( مي باشد. روش گردآوري داده به صورت تركيبي از چند روش )مشاهده ،اسناد پيشينه ها و پيمايش ، عكس و فيلم ،يادداشت هاي پژوهشگر(وبا استفاده از مطالعات كتابخانه اي ميباشد.انچه كه در پايان اين پژوهش مورد توجه است ، رسيدن به يك جدول نظام يافته و همگام با نياز هاي اقليمي مناطق چها اقليم در ايران است. تا با شناسايي درست مصالح هوشند و كاربرد هاي آن موجب جلوگيري از هدر رفت انرژي در بناهاي مسكوني اقليم هاي ايران شود.
Thesis summary
-
شناسايي ابعاد و مشخصات هويت حرفه اي معماران همدان
سعيده دهقان 2021زمينه: شكل گيري هويت حرفه اي معماران يك فرآيند در حال پيشرفت از تعامل فردي و حرفه اي به منظور پاسخگويي به اين سؤال است كه چگونه مي توان يك معمار خوب بود. داشتن هويت حرفه اي مثبت علاوه بر اينكه عامل مهمي در افزايش اعتمادبه نفس، احساس تعلق پذيري به حرفه و برقراري ارتباطات بين فردي در ميان اعضاء حرفه مي باشد، مهم ترين عامل در ايجاد رضايت از كار بوده و بهترين پيش گو براي باقي ماندن افراد در حرفه مي باشد. با در نظر گرفتن اهميت حرفه معماري و با توجه به رشد و توسعه آن در ايران، شناخت ابعاد و ويژگي هاي هويتي معماران و شناسايي عواملي كه با شكل گيري هويت حرفه اي نزد آنان مرتبط مي باشند، ضروري به نظر مي رسد. چراكه اين عوامل مي توانند حرفه و اعضاي آن را در راستاي دست يابي به جايگاه راستين خود در جامعه ياري رسانند. افزون بر اين، فقدان پژوهش در زمينه بُعدِ هويتيِ معماران نيز، انگيزه مضاعفي را به وجود آورد تا پژوهش حاضر به عنوان يكي از نخستين پژوهش ها، بر اساس مدل ها يي ابعاد هويت حرفه اي و اخلاق حرفه اي معماران را شناسايي كرده و آنها را از جامعه معماران مورد پرسش و بررسي قرار دهد. در تراز اهداف عيني و يا مقاصد اين تحقيق، مي توان از نتايج آن در جهت توسعه مطالعات آموزش معماري و آموزش فارغ التحصيلان جوان جهت احراز صلاحيت هاي حرفه اي بهره برد. در اين تحقيق با مرور ادبيات و مطالعات كتابخانه اي و اسنادي به پرسش هاي پژوهش كه عبارتند از؛ عوامل تأثير گذار بر شكل گيري هويت حرفه اي معماران چيست؟ ابعاد هويت حرفه اي و اخلاق حرفه اي معماران چيست؟ نقش و جايگاه معماران در جامعه چيست؟ پاسخ داده شد و محقق، فرضيه هاي تحقيق را كه عبارتند از؛ 1- ابعاد هويت حرفه اي و اخلاق حرفه اي در بين معماران همدان در وضعيت مطلوبي قرار دارد. 2- بين جنسيت معماران با هويت حرفه اي آنان رابطه وجود دارد. 3- بين ميزان تحصيلات معماران با هويت حرفه اي آنان رابطه وجود دارد. 4- بين سابقه خدمت معماران با هويت حرفه اي آنان رابطه وجود دارد. 5- بين جنسيت معماران با اخلاق حرفه اي آنان رابطه وجود دارد. 6- بين ميزان تحصيلات معماران با اخلاق حرفه اي آنان رابطه وجود دارد. 7- بين سابقه خدمت معماران با اخلاق حرفه اي آنان رابطه وجود دارد. مورد آزمون قرار مي دهد. روش: پژوهش حاضر بر اساس هدف، يك تحقيق كاربردي است و از نظر ماهيت و روش، يك
Thesis summary
-
نقش پوستههاي شيشهاي ساختمانهاي اداري در كارايي انرژي و بازدهي نور
روز در جدارههاي ساختماني)نمونه موردي : شهر همدان(
مريم قاسمي نسب 2020تكنولوژي ش يش هها در س يس تمهاي پنجرههاي پيچيده و پوس تههاي ش يش هاي بهبود يافتهاس . امروزه، ش بيهس ازيهاي دقيق و پيچيدهاي از نورروز و مص ر انرژي انجام ميش ود. مدلس ازي ماتريس آس مان نورروز و مص ر انرژي مبتنيبراقليم ش بيهس ازيهاي پيچيده را در طول يك س ال ارزيابي ميكنند، به طراحان براي ش بيهس ازي دقيق در واقعي مجازي كمك ميكند . ش بيهس ازي س يس تمهاي پوس تههاي ش يش هاي پيچيده در يك مدل براي انطباق موثر از طريق اس تف اده از معي اره اي عملكرد نوروز و مص ر انرژي، پيچي ده و چ الش بران گيز ميب اش د . اين پژوهش ب ه دنب ال بهين هس ازي همزم ان از نرر معي اره اي عملكرد نورروز س الان ه مبتنيبرم اتريس و مص ر انرژي در مبتنيبراقليم بر اي س يس تمهاي پوس تههاي ش يش هاي پيچيده مختلف در س اختماناداري اس . اين مقايس ه برروي هش گروه مختلف از س يس تمهاي ش يش هاي پيچيده انجام ش دهاس : ش يش ههاي پرش دهازگاز، روكشهاي كمگس يل، ش يش ههاي چندجداره، محص ولا تويژه، ش يش ههاي رن گي، روكشهاي بازتابش ي، ش يش ههاي رن گي در يك پنجره دوجداره با روكشهاي كمگس ي ل، ش يش ههاي ترموكرميك . نتايج بهينهس ازي معيارهاي عملكرد نور روز س الانه و ش دت اس تفاده از انرژي نش ان ميدهد كه كمترين مص ر انرژي، و بيش ترين روش نايي نور روز مربوط به س يس تم ش يش ههاي س هجداره با دو ش يش ه معمولي و يك ش يش ه بازتابش ي و پرش ده از آرگون با روكش كمگس يل در جداره داخلي اس . اين پوس ته ش يش هاي تعادل بهتري بين در روشنايي نورروز و كاهش شدت استفاده از انرژي ايجاد كردهاس .
Thesis summary
-
تبيين و بازخواني شاخصه هاي هويت ساز فضاهاي آموزشي دوره پهلوي اول
حسنا سيفي 2020بررسي سرگذشت نظام آموزشي امروز ايران مؤيد آن است سه دوره مهم تاريخي كه از كاشت بذر آموزش و پرورش مدرن تا امروز طي شده است و آنچه امروز به عنوان نظام آموزشي ايران متولي آموزش عمومي و متوسطه در كشور است، در ارتباطي ايجابي با اين فرآيند تاريخي است. دوره اول، دوره اصلاح گري و ايجاد نهاد مدرسه مدرن در دوره قاجار است و ضمن اين كه انقلاب مشروطه (1285 ه.ش.) نقطه عطفي در اين دوره است، اما تا سال هاي آغازين حكومت پهلوي (1306) تداوم دارد. اين دوره را نه دوره بنيان گذاري نظام آموزشي امروز بلكه دوره زمينه سازي نظام آموزشي مدرن در ايران مي توان لحاظ نمود. دوره دوم از سال 1306، اقدام آغازين براي همگاني كردن آموزش و حاكميت عملي دولت بر آموزش است (Seddigh,1968; Mohammadi & Ghaini,2002) كه به ويژه در دوره پهلوي اول به ايجاد يك نظام آموزشي متمركز منجر مي شود، آنگاه در دوره پهلوي دوم نيز ادامه مي يابد و به وقوع انقلاب اسلامي ختم مي شود. اين نظام را مي توان والد نظام آموزشي امروز دانست. دوره سوم كه با پيروزي انقلاب اسلامي در سال 1357 آغاز مي شود، تاكنون ادامه دارد
Thesis summary
-
نقش پوسته هاي هوشمند الگوريتميك در بهينه سازي مصرف انرژي در
ساختمان هاي معاصر در اقليم سرد و خشك
علي نجفي 2020رشد جمعيت در دهه هاي اخير و مصرف روزافزون انرژي هاي تجديد ناپذير و هزينه ها اي باالا ي ايا ن دسات ه از انرژي و همچنين پيامدهاي ناگوار مصرف انرژي بر محيط زيست، بشر را به سامت ي گاراي ش داده كا ه درصاد د مصرف انرژي هرچه كمتر و پاك، روي بياورد. طي 04 سال گذشته دو رويداد جهاني، بحاران آلاود گي مح ايط و ضرورت استفاده بهتر از انرژي را به جوامع بشري هشدار داد. اولين رويداد، تحريم نفتي بود كاه د ر ساال 3991 در پي كمبود پركاربردترين منبع انرژي يعني نفت به وقوع پيوست. دومين رويداد نيز هشدار جهاني در رابطه با ا تخريب لايه ازن بود. پروتكل كيوتو در سال 3999 توافق نامه اي را ارائه نمود كه به واسطه آن كشاوره اي صانع تي موظف گرديدند، انتشار آلودگي را در جو زمين كاهش دهند و رويكرد انرژي كارايي را در بخا شها اي گونااگو ن - خود به كارگيرند و دامنه تحقيقات درزمينه كاربرد انرژي هاي تجدياد پاذير را افازاي ش دهنا د. كااربرد انارژي درزمينه هاي گوناگون همچون حمل ونقل، صنعت و... بسيار گسترده است، در اين ميان صانعت سااختمان نقاش بسيار پررنگي را بازي مي كند و در حدود 52 تا 04 درصد از كل انرژي مصرفي در سراسر دنيا را به خود اختصاص مي دهد. معماران به عنوان طراحان اصلي بخش ساختمان نقش بسزايي در اين چرخه ايفا مي نمايند و با اساتفاده از ابزار طراحي اقليمي مي توانند در كاهش مصرف انرژي مؤثر باشند. در اين ميان پوسات ه سااختمان با ه عناوا ن وسيع ترين سطحي كه رابط بين درون و بيرون بنا است و به عنوان خط مقدم در رويا رويي با عوامل اقليمي و مارز مهم در جهت انتقال و اتلاف انرژي موردتوجه معماران قرارگرفته و پژوهش هاي گوناگوني در ايان زميناه انجاام داده اند. رويكرد نوين در طراحي اقليمي استفاده از طراحي الگوريتميك است كه با اهداف گونااگوني انجاام ما يپاذيرد . هدف اصلي از پژوهش پيش رو طراحي يك پوسته هوشمند با رويكرد طراحي اقليمي است كه باهدف كاهش باار انرژي سرمايش و گرمايش و تأمين يكنواختي پراكندگي نور در فضاي داخلي براي فصول مختلاف انجاا م گرفتا ه است. در اين مسير از طراحي الگوريتميك جهت طراحي پوسته هوشمند و بهينه سازي اين پوسته استفاده شاد ه است و جهت طراحي الگوريتميك از نرم افزار راينو به عنوان نرم افزار پايه و از پلاگين هاي گرس هاپر، ليدي باا و هاني بي نيز به عنوان يكي از قوي ترين ابزار طراحي، شبيه سازي و به
Thesis summary